Mihaela Bilic: „Pui sau porc? Odată cu schimbarea anotimpului se schimbă și APETITUL”

Mihaela Bilic: „Pui sau porc? Odată cu schimbarea anotimpului se schimbă și APETITUL”
Carne de pui, vită sau porc? Ce recomandă un medic nutriționist. Sursa Foto: Shutterstock
Publicat: 29/10/2024, 19:48
Actualizat: 29/10/2024, 19:50

Carne de pui sau porc?, este întrebarea pusă de medicul nutriționist Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook .  Odată cu venirea toamnei și scăderea temperaturilor, se schimbă și apetitul.

„Frigul ne îndeamnă să mâncăm alimente hrănitoare, gata cu verdețurile, ne e poftă de carne! Și bine facem, indiferent de culoare și de animalul de la care provine, carnea este cea mai valoroasă sursă de proteine complete”.

Mihaela Bilic: „Carnea nu îngrașă, ci ajută la slăbit”

Medicul spune că proteinele din carne țin de foame multe ore și au calorii negative. Organismul cheltuiește energie pentru metabolizarea lor.

„Carnea nu îngrașă, ci mai degrabă ajută la slăbit. Facem ce facem și tot la slăbit am ajuns! Întrebarea este ce alegem: vită, porc sau pui?”, se întreabă Mihaela Bilic.

Ce ar trebui să mănânci când vine frigul, pentru o sănătate de FIER

Potrivit Mihaelei Bilic, ar trebui să mâncăm mai multă carne de pui, porc sau vită, deoarece aceasta conține proteine „complete”, toți cei 9 aminoacizi esențialei în cantități arhisuficiente.

Mai mult, carnea are și vitamine din complexul B și minerale esențiale, printre care zinc și fier.

„Odată cu schimbarea anotimpului se schimbă și apetitul, frigul ne îndeamnă să mâncăm alimente hrănitoare, gata cu verdețurile, ne e poftă de carne!”, a scris Mihaela Bilic pe pagina de Facebook.

„Și bine facem, indiferent de culoare și de animalul de la care provine, carnea este cea mai valoroasă sursă de proteine complet”, a mai spus Bilic.

Carne sau porc? Medicul nutriționist optează pentru carnea de porc

Potrivit medicului nutriționist, ambele opțiuni sunt sănătoase:

  • carnea de pui este cea mai consumată carne la nivel mondial, în ultimii 50 de ani producția a crescut cu 200%.  Este o carne albă, fragedă, cu mai puțină grăsime și acizi grași saturați decât carnea roșie, cu un conținut mare de proteine de calitatea întâi, ușor de gătit și pe gustul multor persoane. Grăsimea se concentrează în piele, nu pătrunde printre fibrele cărnii și este ușor de eliminat. Este o grăsime bogată în acizi grași mononesaturați (similari cu cei din uleiul de măsline);
  • „O fi puiul cea mai consumată carne la nivel mondial, dar sper că la noi, la români, porcul să fie campion!”, scrie Mihaela Bilic. Carnea de porc este tot o carne albă, în cărțile de nutriție e pusă alături de carnea de pasăre și de vițel. Porcul este un animal omnivor, de aceea grăsimea lui este mai puțin saturată, deci mai sănătoasă, față de grăsimea rumegătoarelor, adică vită sau oaie. Mușchiulețul are doar 4% grăsime, în timp ce costițele și ceafa împănate au până la 15% grăsime. Nu tot porcul e gras!  Porcul are avantajul că nu trebuie hrănit intensiv, poate fi sacrificat la orice vârstă și la orice greutate și va fi bun din vârful urechilor până în vârful cozii;

„Dacă mă întrebați pe mine, eu aleg porc…dar fiecare e liber să aleagă ce-i place, carne să fie”, a spus Mihaela Bilic.

Citește și: Doctorul Mihaela Bilic a spus ADEVĂRUL: Îngrașă sau nu carnea, de fapt?

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Inundații în Spania. Ultimele cuvinte ale unor români către fiica lor: „Sună la 112, nu...
Ninge săptămâna viitoare în România! Pe ce dată vin ninsorile, potrivit meteorologilor Accuweather
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii, prinsă la hotel cu celebrul milionar
Cum ne văd americanii: „Viața în România, o țară europeană săracă, cu femei minunate și...
Cum au apărut Culiță Sterp și Daniela Iliescu la nunta lui Iancu și a Denisei...
Un bărbat a fost operat de cancer de prostată, însă medicii i-au amputat brațul
Trump și Batman, trimiși după gratii în China? De ce îi arestează poliția din Shanghai...
EA e tânăra care și-a ucis iubitul motociclist la Galați! Laura face mărturii surprinzătoare
Cel mai important „medicament” pentru creier, potrivit medicului Vlad Ciurea: Dacă celula nervoasă nu este...
Investiţie de 70 de milioane de euro într-un orăşel din România. Noua fabrică va avea...
Inundațiile din Valencia: Putea fi prevenită catastrofa din Spania? Alertele către populație ar fi sosit...
O nouă lovitură pentru victimele de la Colectiv: O parte din familiile celor decedați, dar...
TOP 5 – 'Spărgătoarele de căsnicii' din showbiz-ul românesc
Camerele video pentru rovinietă sunt folosite ca radare? Ce răspund autoritățile
Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică intercontinentală în Marea Japoniei
Primul ROBOT care merge EXACT ca un om! Revoluția tehnologică este AICI
Regina teatrului românesc a părăsit această lume, lăsând un gol imens. Dan Negru: Era plină...
Războiul dintre Prodanca și Reghe, faza pe jigniri. Ce au mai făcut
Ce studii are Ștefăniță Ciucă, singurul fiu al lui Nicolae Ciucă. În ce domeniu lucrează
VIDEO "Doar cinci zile și-a ținut copilașul în brațe". Mort când voia să cumpere un...
VIDEO Unde a dus-o Iancu pe Denisa, după nuntă? "No, ce zici, îți place viitorul,...
VIDEO Lidia Buble, la un pas de tragedie: "A ținut Dumnezeu cu tine"
BANCUL ZILEI. Șeful intră furios pe ușă și îl prinde pe Bulă în flagrant, cu...
Inteligența Artificială ajută la detectarea rezistenței la antibiotice